ארגונים חקלאים
רפתות
התארגנות הרפת במשקי הנגב מאגדת תחתיה 27 רפתות, חלקן שותפויות של כמה קיבוצים. ברפתות משקי הנגב מיוצרים 180 מליון ליטר חלב בשנה, המשווקים לכל שלושת המחלבות הגדולות בישראל: תנובה, טרה ויוטבתה. הרפתות שוכנות בכל רחבי הנגב והן בין המובילות בישראל מבחינה מקצועית וכלכלית. האגודה עוסקת בליווי מקצועי יומיומי ושוטף של רכזי הרפתות (ביניהן 4 רכזות). כמו כן מקדמת האגודה רכש משותף של צרכי הרפת השונים שמיטיב עימן וכן דואגת לייצוג וקידום ענפי הרפת אל מול משרדי הממשלה סביב קבלת החלטות של מדיניות הנוגעת למוצרי החלב בישראל כמו הסכם החלב לדוגמא. האגודה מקיימת ייעוץ והדרכה שוטפים לרפתות, עורכת ימי עיון מקצועיים ומעודדת למידה הדדית בין הרפתות וכן מביאה את החידושים העדכניים ביותר מרחבי העולם.
גד"ש
גידולי שדה הנגב היא אגודת מגדלי גידולי השדה בקיבוצי משקי הנגב. האגודה משלבת מתן הדרכה מקצועית, הכוללים סיורי מגדלים והשתלמויות מקצועיות, יחד עם מחקר ופיתוח למגדלים הנעשה בשיתוף הפקולטה לחקלאות של האונ' העברית ברחובות ובמנהל המחקר החקלאי של משרד החקלאות בבית דגן. כמו כן עוסקת האגודה בייצוג אינטרסים משותפים מול גורמים שונים (משרד החקלאות, מס רכוש, הקרן לנזקי טבע, ארגון עובדי הפלחה ועוד), פעילות עסקית ויעוץ במגוון נושאים הרלוונטים לגידולי השדה.
בנגב כ-30 ארגוני גד"ש של קיבוצים שונים או של שותפויות בין כמה קיבוצים. יחד הם מגדלים כ-300,000 דונם של גידולי שדה, מתוכם כ-90% הם חיטה ושעורה. כל כמות החיטה המגודלת באיזור הנגב שייכת, על פי החלטת המדינה, למאגרי החירום הלאומיים של ישראל המתחדשים מידי שנה.
זרעי תפ"א
ארגון רכש זרעי תפוחי אדמה למגדלים בישראל. הארגון משתמש בכח הקניה של המגדלים לייבוא זרעי תפוחי אדמה בתנאים הטובים ביותר.
תפוח אדמה הוא הגידול החקלאי הגדול בישראל, וכ- 75% (!) ממנו גדל בשטחי הנגב. משקי הנגב הוא הבעלים של כ- 50% מהארגון, ו- 50% נוספים בבעלות שני יבואנים נוספים.
יחודו של הארגון בהיותו ללא כוונת רווח והזרעים נמכרים בישראל במחירי עלות, לטובת המגדלים. מ.ג.י הוא הגוף הגדול, האמין והזול בתחומו בישראל ואחראי לייבוא כמעט כל זרעי תפוחי האדמה לישראל ולרשות הפלשתינית. הארגון מייבא לישראל זרעי תפוחי אדמה של כ- 150 זנים מכ- 30 ספקים מדי שנה.
בנוסף, הארגון מספק שירותי יבוא ולוגיסטיקה שונים ללקוחותיו.
ארגון מגדלי ירקות
ארגון מגדלי הירקות נוסד בשנת 1934 ומייצג את מגדלי הירקות בישראל.
גידול הירקות בישראל הינו מן המתקדמים בעולם, כאשר מרבית הזנים אוקלמו במו"פים ובמשקי מודל. היקף היבולים לשטח בישראל הוא בין הגבוהים בעולם. מטרותיו העיקריות של הארגון:
• ייצוג האינטרסים של מגדלי הירקות בישראל, להבטחת פרנסתם ההוגנת והיציבה
• הפעלת שולחנות המגדלים במטרה להבטיח רווחיות מרבית לענף
• עידוד מערך היצוא וטיפוחו
• עידוד פרויקטים חדשים וחדשניים בענף
• טיפול בנושא כוח-אדם, בעיקר עובדים זרים
• הפעלת ועדות מגדלים מקצועיות, לליבון הבעיות השוטפות בגידולים השונים וטפול בהן.
• דחיפה להתקדמות מתמדת של הגידולים באמצעות ניסיונות ומחקרים שנבחרים מידי שנה ע"י הוועדות המקצועיות.
ארגון מגדלי הירקות עובד בשיתוף פעולה כמיטב יכולתו ומייצג את חבריו מול: מוסדות הממשלה, התאחדות חקלאי ישראל, מועצת הצמחים, שה"מ, מוסדות המחקר, השירותים להגנת הצומח, יצואנים, הגופים המבטחים, תנועת ההתיישבות ומוביל את שולחנות המגדלים.